Best Young Professionals Law 2016

Voor de zesde keer op rij ging Memory Magazine op zoek naar de beste juridische young professionals van dit moment. Uit al dat talent hebben wij 50 High Potentials geselecteerd. Onze Top 50 bestaat uit snelle carrièremakers die alles in huis hebben voor een glansrijke loopbaan!
Om te bepalen wie er een plek in deze Top 50 verdienen kregen alle deelnemers een uitgebreide vragenlijst om in te vullen. Naast de huidige functie werd hierin bijvoorbeeld gevraagd naar studieresultaten, carrièrestappen en zelfontplooiing zowel tijdens de loopbaan als de studietijd. Zo zijn er op basis van prestaties tot nu toe, punten verdeeld over alle deelnemers.
Volledige uitslag Best Young Professionals Law 2016 »
De Top 50 Law in cijfers »
Persbericht »
Guillette van Grinsven - winnaar Best Young Professionals Law 2016

Guillette van Grinsven (Houthoff Buruma) – Winnaar Best Young Professionals Law 2016
Foto: Christiaan Krouwels

Omdat het aantal jaren werkervaring veelal bepalend is voor het maken van promotie of dragen van verantwoordelijkheden is daar rekening mee gehouden bij het verdelen van de punten. Zo ontstond er een voorlopige ranking. In deze ranking was het nog niet zeker hoe de vijftien topposities verdeeld zouden worden. Vanaf plek zestien werden de plekken wel alvast opgevuld, waarvan de nummers 26 t/m 50 op alfabetische volgorde terug te vinden zijn in de ranglijst.

Interviewronde

De vijftien deelnemers met het hoogste aantal punten zijn vervolgens geïnterviewd. Op basis daarvan zijn deze best scorende deelnemers op bepaalde kwaliteiten beoordeeld, zoals spreekvaardigheid, ambities en drijfveren. Dit oordeel over alle young professionals die geïnterviewd zijn, telde mee in de uiteindelijke verdeling van de topposities.

Finalediner

De Top 10 Best Young Professionals Law 2016 zijn samen met hun werkgever uitgenodigd voor een gezellig en bovenal spannend finalediner, alwaar de winnaar van dit jaar Guillette van Grinsven door journalist Arne van der Wal (oprichter Quote 500, Follow the Money) bekend is gemaakt.

Over de competitie

Best Young Professionals Law is een competitie voor young professionals binnen het juridische werkveld. Meedoen was alleen mogelijk voor mensen die hun academische rechtendiploma na 2011 hebben afgerond en dit jaar maximaal 33 jaar zijn geworden.

Indicatoren van de vragenlijst

  • Studieperformance
  • Zelfontplooiing tijdens studie
  • Huidige werkgever
  • Huidige baan
  • Carrièreontwikkeling
  • Zelfontplooiing tijden werk
  • Juridische successen