Best Young Professionals Law 2014

Voor de vierde keer op rij is Memory Magazine op zoek gegaan naar de beste juridische young professionals. Uit al dat talent hebben wij 50 high potentials geselecteerd. Onze Top 50 bestaat uit snelle carrièremakers die hebben laten zien alles in huis te hebben voor een glansrijke juridische loopbaan.
0m te bepalen wie er een plek in deze Top 50 verdienen kregen alle deelnemers een uitgebreide vragenlijst in te vullen. Naast de huidige functie werd hierin ook onder andere gevraagd naar studieresultaten, carrièrestappen en zelfontplooiing zowel tijdens de loopbaan als studietijd. Zo zijn er op basis van prestaties tot nu toe punten verdeeld over alle deelnemers. Omdat het aantal jaren werkervaring veelal bepalend is voor het maken van promotie of dragen van verantwoordelijkheden is daar rekening mee gehouden bij het verdelen van de punten en zo ontstond er een voorlopige ranking. In deze ranking was het nog niet zeker hoe de 15 topposities verdeeld zouden worden. Vanaf nummer 16 werden de plekken wel vast opgevuld, waarvan de nummers 26-50 op alfabetische volgorde terug te vinden zijn in de ranglijst.

Interviewronde

De 15 deelnemers met het hoogste aantal punten zijn vervolgens geïnterviewd door journalist Arne van der Wal (Quote 500, Follow the Money). Hij beoordeelde deze best scorende deelnemers op bepaalde kwaliteiten. Zoals presentatie, spreekvaardigheid, ambities en drijfveren. Zijn oordeel over alle young professionals die hij gesproken heeft telde mee in de uiteindelijke verdeling van de topposities.

Over de competitie

Best Young Professionals Law is een competitie waar juristen zich vrijwillig voor konden inschrijven. Meedoen was wel alleen mogelijk voor young professionals die hun academische rechtenopleiding na 1 januari 2008 hebben afgerond en op de eerste dag van 2014 maximaal 32 jaar oud zijn.

De Top 50

Bekijk onze Top 50 om te zien wie de Juridische High Potentials van 2014 zijn, waar ze werken en welke studie ze hebben gedaan.

Bekijk de Best Young Professionals Law Top 50 2014 »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *