Law Top 50 Young Professionals

Bekijk de rankings uit 2012, 2013, 2014, 2015 en 2016.

Hoe meet je succes?

Om een Top 50 uit 2016 samen te stellen van de allerbeste juridische starters die er in Nederland rondlopen hebben we samen met een gerenommeerd adviesbureau een enquête uitgedacht. In de vragenlijst werden de kandidaten ondervraagd over hun prestaties tijdens hun studietijd en hun loopbaan.

Op basis van de vragenlijst is er een voorlopige ranking. Bij het samenstellen van deze ranking hielden we rekening met de verschillende branches en de hoeveelheid werkervaring van de kandidaten: voor iemand die al vier jaar werkt is een promotie bijvoorbeeld minder opmerkelijk dan voor iemand die pas net aan de slag is.

Wie al eerder met deze competitie meedeed ontving een verkorte enquête, zodat deze kandidaat niet opnieuw de vragen over behaalde studieresultaten hoeft in te vullen. Uiteraard werden de eerder gegeven antwoorden over studieresultaat wel meegenomen in de puntentelling.

Interview

Op basis van de vragenlijst werd er zo gezegd een voorlopige ranking vastgesteld. De 15 veelbelovende starters die de meeste punten hebben weten te behalen werden uitgenodigd voor een interview met Arne van der Wal, een ervaren journalist die aan de basis stond van de Quote 500 en mede-oprichter is van het platform voor onderzoeksjournalistiek Follow the Money. Na die gesprekken werden ook de topposities ingevuld en hebben we een definitieve Top 50.

Finale

De uitslag is bekend gemaakt tijdens een exclusief finale diner. De nummer één, Guillette van Grinsven heeft een waardecheque van WE Fashion t.w.v. € 400,= gewonnen.

Meer informatie nodig? Mail dan naar top50@memory.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *