#2: Damy Colon

Met maar liefst twee bachelor studies, zeven masteropleidingen en twee PhD’s heeft Damy zonder twijfel de meest indrukwekkende academische carrière van de volledige ranglijst.

Damy begon zijn professionele carrière in 2012 bij PwC, waar hij na enkele promoties zich wist ontwikkelen tot Senior Associate. Door de jaren heen ontwikkelde hij zich met het behalen van diverse certificaten en masters tot een ware specialist. Komende maand zal hij PwC inwisselen voor Menzis, waar hij als Senior Controller begint.

Daarnaast heeft Damy als onderzoeker aan de Rijksuniversiteit Groningen al meerdere wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan. En bovendien is hij ook zeer actief op bestuurlijk gebied. Zo is hij onder meer bestuurslid bij de Nederlandse Woonbond en commissaris van meerdere Woningbouwverenigingen.

Nog geen dertig jaar en dan al dit bereikt hebben op academisch gebied en bovendien één van de jongste commissarissen zijn van Nederland, daar spreekt ook Kees van Lede zijn bewondering voor uit. Met Van Lede spreekt Damy over zijn brede belangstelling en zijn ambities voor het parttime hoogleraarschap. Van Lede: ‘Ik hoop dat het hem gaat lukken om al zijn ambities waar te maken. Ik zou hem willen meegeven dat hij de komende jaren vooral moet kijken naar zijn stijl van opereren, want met zijn stel hersenen is het sowieso dik in orde.’

Verder naar #3: Bob Stigter »

Bekijk de Top 100 »


Partners:

logo Marktlink
logo Calco
logo Shell
logo Enexis

Powered by: